Vakkenstructuur wiskunde havo en vwo

Redactie Geplaatst op 18 juli 2022 vakkenstructuur wiskunde

In opdracht van het ministerie van OCW is een verkenning naar een vernieuwde vakkenstructuur wiskunde havo en vwo opgeleverd. Deze verkenning is gericht op het oplossen van diverse problemen die leerlingen en onderwijs ondervinden met de huidige structuur. De nadere invulling hiervan wordt gevraagd aan de vakvernieuwingscommissie die aan de slag gaat met de examenprogramma’s voor wiskunde havo en vwo.


Wim Caspers (bestuurslid Nederlandse vereniging van wiskundeleraren) licht in onderstaande video toe hoe de nieuwe vakkenstructuur op hoofdlijnen is ingericht. Hildegard Montsma (procesregisseur vakvernieuwingscommissie) vertelt vervolgens hoe de vakvernieuwingscommissie binnen de kaders van deze nieuwe vakkenstructuur te werk gaat.

Lees meer over de vakkenstructuur op de website van SLO.

Vakkenstructuur wiskunde

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Via dit platform blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de actualisatie van de examenprogramma's maatschappijleer. Je krijgt updates over vorderingen in het proces en je kunt webinars terugkijken. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Op de website van SLO is actuele informatie over het proces te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief