De laatste ontwikkelingen

Categorieën

5 van 15 artikelen
Redactie

Artikel: Vakkenstructuur wiskunde havo en vwo in één oogopslag

In 2021 heeft een werkgroep geadviseerd over een vernieuwde vakkenstructuur wiskunde (bovenbouw havo-vwo). Hiermee heeft de werkgroep de basis gelegd voor de actualisatie van het vak.

25 oktober 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de automatische updates!

Wil je op de hoogte blijven van de actualisatie van de examenprogramma's wiskunde? Meld je dan aan voor de automatische updates.

26 september 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Artikel: Actualisatie wiskunde havo en vwo

Hildegard Montsma (procesregisseur vakvernieuwingscommissie) en Wim Caspers (bestuurslid Nederlandse vereniging van wiskundeleraren) vertellen hoe de vakvernieuwingscommissie te werk gaat.

21 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Curriculaire uitdaging: toetsing

Aan tafel wordt gesproken over de curriculaire uitdaging toetsing. Johan Brons (curriculumexpert SLO) en Izaak Havelaar (docent wiskunde Revius Lyceum) vertellen hoe de commissie hiermee omgaat.

21 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Curriculaire uitdaging: basisvaardigheden wiskunde

Johan Brons (curriculumexpert SLO), Izaak Havelaar (docent wiskunde Revius Lyceum) en Menno Adelaar (bestuurslid LAKS) praten over één van de curriculaire uitdagingen: basisvaardigheden.

19 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Curriculaire uitdaging: samenhang met andere vakken

Hoe kan er meer samenhang ontstaan tussen wiskunde en andere vakken? Izaak Havelaar (docent wiskunde Revius Lyceum) en Johan Brons (curriculumexpert SLO) gaan hier met tafelgenoten over in gesprek.

19 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Annoesjka Cabo over de actualisatie van wiskunde

Annoesjka Cabo (hoogleraar wiskunde TU Delft) vertelt in deze video waar wat haar betreft kansen liggen voor de actualisatie.

18 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Nelleke den Braber over wiskunde toepassen op de context

Nelleke den Braber (lerarenopleider wiskunde NHL Stenden) vertelt in deze video hoe wiskunde meer toegepast kan worden op de context, zodat leerlingen een kritisch wiskundige blik ontwikkelen.

18 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Vakoverstijgend leren

Aan tafel vertelt Iris Hofstra (docent Nederlands Christelijk Lyceum Veenendaal) op welke manier zij wiskunde integreert in haar lessen Nederlands.

18 juli 2022 Ongeveer 2 minuten
Redactie

Lonneke Boels over de praktische toepasbaarheid van wiskunde

Lonneke Boels (promovenda Universiteit Utrecht) gaat aan de hand van verschillende voorbeelden in op de praktische toepasbaarheid van wiskunde.

18 juli 2022 Ongeveer 2 minuten

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakgebieden