Zien we jou op één van deze conferenties?

Redactie Geplaatst op 10 november 2023

Ben je benieuwd hoe het ervoor staat met de actualisatie van de examenprogramma’s moderne vreemde talen? Leden van de vakvernieuwingscommissie staan dit schooljaar op verschillende conferenties:

 • 22 november 2023: La journée internationale des professeurs de français
  Sebastiaan Dönszelmann (vakexpert) verzorgt tijdens deze conferentie in Amsterdam een lezing. Florentine Krijnen (leraar) en Daniela Fasoglio (curriculumexpert) nemen vervolgens deel aan een paneldiscussie. Kijk voor meer informatie op de website van dit congres.
 • 17 januari 2024: Het Nationaal Taalcongres
  Daniela Fasoglio (curriculumexpert) en Machteld Moonen (curriculumexpert) geven tijdens dit congres een presentatie over de actualisatie van de examenprogramma's en kerndoelen moderne vreemde talen. Florentine Krijnen (leraar) verzorgt daarnaast een workshop over de vraag hoe je cultuurbewustzijn in je les kunt integreren. Kijk voor meer informatie op de website van Malmberg.
 • 19 januari 2024: Dag van Taal, Kunsten en Cultuur
  Tijdens deze studiedag, georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden Hogeschool en de Hanzehogeschool, verzorgen meerdere commissieleden een workshop over de actualisatie van de examenprogramma’s. Kijk voor meer informatie op de website van de RUG.
 • 1 maart 2024: Nationaal Congres Duits
  Marjon Tammenga (curriculumexpert) en Laurens Runderkamp (leraar) verzorgen tijdens dit congres een workshop over de actualisatie van de examenprogramma’s Duits. Daarnaast geeft commissielid Doris Abitzsch (vakexpert), samen met Stefan Sudhoff, een workshop over de toepassing van cultuurbewustzijn. Kijk voor meer informatie op de website van dit congres.
 • 7 maart 2024: Nationaal Congres Frans
  Tijdens dit congres verzorgt Florentine Krijnen (leraar) een workshop over de actualisatie van de examenprogramma’s. Kijk voor meer informatie op de website van dit congres.
 • 22 maart 2024: Nationaal Congres Engels
  Daniela Fasoglio (curriculumexpert) geeft tijdens het plenaire deel van dit congres een presentatie over de actualisatie van de examenprogramma's Engels. Janneke Janneke Geursen (vakexpert), Annelies de Mol (leraar) en Laura Wagemakers (leraar) verzorgen daarnaast een workshop over uitdagende inhouden in de nieuwe examenprogramma's. En Stéfanie Leunissen (leraar) presenteert samen met Daniela Fasoglio (curriculumexpert) de nieuwe Taalprofielen: een voorbeeldmatige uitwerking voor het onderwijs van de can do-beschrijvingen van het ERK. Kijk voor meer informatie op de website van dit congres.

Denk mee via de advieskring

Gedurende dit traject organiseren de leden van de advieskring daarnaast bijeenkomsten, om feedback op te halen over de tussenproducten van de vakvernieuwingscommissie. Wil jij meedenken over de examenprogramma’s van de moderne vreemde talen? Dat kan tijdens de adviesperiodes, via de leden van de advieskring. Kijk voor meer informatie op de webpagina van de advieskring.

Wil je dit Delen?

blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze automatische updates. Je ontvangt dan een e-mail als wij een nieuwsbericht plaatsen.

Aanmelden updates

* zijn verplicht
Vakken